THINK BRICK AWARDS 2018

DAYS
HOURS
MINUTES

Invitations are out, the countdown begins
To buy tickets

The Bends Pool



Architect:

Room 11 Architects

Builder:

VO Projects

Manufacturer:

Adbri Masonry

Products Used:

Grey Block

Building Contractor:

All Brick

Photography Credits:

Megan Baynes / Nathan Crump


High above Hobart, on a steep slope with a Ray Heffernan - designed home, sits a beautiful, bespoke blockwork landscape.
The brief called for new landscape architecture elements, including a pool, outdoor living spaces, retaining walls, fences and parking area.

The client and architect shared a desire for a design that was seamless. Blockwork was chosen as a material that could be used to confidently construct all the landscape architecture elements required.

Blocks were used to create a continuous terrain. Vertical surfaces are significant components of the steeply sloping site, and blockwork provides a consistency within the scheme.

The Bends Pool blockwork – pale, sophisticated and fully integrated with the Heffernan House – cleverly and carefully augments the life of the home’s occupants with new outdoor elements and experiences.

"This project stands out for its inventive use of concrete block, monumental appearance and the wonderful way the colour and texture of the material are in conversation with the landscape."
- Jury 2017 -