Murray Bridge Green Shopping Centre



Architect:

Cheesman Architects - Peter Petrou

Builder:

Leedwell Project Management

Manufacturer:

Boral Masonry

Bricks Used:

Paperbark

Building Contractor:

Leedwell Project Management

Photography Credits:


The eastern elevation of the project acknowledges the local heritage value of the precinct by incorporating into the carpark façade and structural retaining wall representations of the period style cottages that once stood on the site. Pyrmont Retaining Walls in Paperbark and Culture Stone in Fossil Reef were selected for their similarity in quality, texture and dimensions to nearby residences of the same era, which were typically built from locally quarried stone. The outline openings in the walls duplicate the door & window layouts of the previous residences.