Carlton Cloister



Architect:

MRTN Architects

Builder:

Technique Construction Group

Manufacturer:

Nubrik

Products Used:

Nubrik Classic 230 - Chapel Red

Building Contractor:

Birch Landscapes

Photography Credits:


The principle idea behind Carlton Cloister was how to connect the Victorian terrace house facing the street to a proposed bedroom over garage facing the laneway. The immersive brick corridor was designed to provide additional usable areas in addition to be a pleasure to pass through. Our client was brilliantly engaged and focused throughout the whole process design and construction.

They were conscious of the fact they were making a quality over size decision in their environment. We helped them transform their two-bedroom terrace house of 16 years into a comfortable family home for the long term with providing additional usable areas, integrated outdoor spaces and a new northern orientation.