CAROLINE CHISHOLM SCHOOL



Architect:

Constructive Dialogue Architects

Builder:

The Sydney Brick Paving Company

Manufacturer:

Adbri Masonry

Bricks Used:

ACH Clifford

Building Contractor:

Paving Ecotrihex

Photography Credits:


The project involves the construction of a new building to accommodate St Vincent de Paul Society's Caroline Chisholm Centre. The Centre provides a range of holistic services including social, counselling and material assistance to people in the area.

The design has focused on providing a building that strongly supports the social program of the Centre and demonstrates sustainable principles, such as highly efficient heating and cooling systems, solar cells and rainwater harvesting.

Encompassing some 396m2 of Adbri product, The design strongly encouraged the use of outdoor spaces by visitors and staff. This resulted in a lot of effort going into making the courtyards, pathways and other outdoor spaces attractive, functional and comfortable.

The architect selected Adbri Masonry’s EcoTrihex and Trihex pavers due to the ability of these two paving types to interlock together as well as the appearance, the ability to plant between pavers and the possibility of using the pavers on a soft bed to allow stormwater absorption.